Vlucht Vertraagd

Iedereen is weleens vertraagd. Op de fiets (de brug stond open), in de auto (file), in de trein (verschillende redenen afhankelijk van het jaargetijde). Maar met vliegen valt het eigenlijk wel mee. Toch denken mensen dat als hun vlucht vertraagd is, het meer regel dan uitzondering is.

Als we puur naar de statistische cijfers kijken van Eurostat (het CBS van Europa) blijkt dat nog geen 0,8% van de dagelijkse Europese vluchten later dan 15 min aankomt dan de oorspronkelijke aankomsttijd. In de luchtvaart wordt een marge van 15 min aangehouden, omdat vliegen zo complex is dat pas bij 15 min écht gesproken wordt van een vertraging. En te laat vertrekken is op zich geen ramp, het gaat om de aankomsttijd.

Zeker op lange afstandsvluchten (ongeveer 6 uur of langer) kan er zomaar 45 minuten ingelopen worden op de vertraging door hoger te gaan vliegen (minder weerstand), door simpelweg sneller te gaan vliegen, of door de route ‘af te snijden’. Maar dan nog komt het helaas voor dat je vlucht vertraagd is als je met het vliegtuig reist. Het nadeel van vertraagd zijn met een vliegtuig is dat je met ineens heel veel mensen vertraagd ben en dat het vaak lang kan duren voor je weer kan vertrekken. Daarbij komt dat je niet zomaar een ander vliegtuig kan nemen (zoals met de trein).

Hoe werkt het?

step1

1) Verificatie

Voer uw data in en upload documenten zodat het ReisRecht.nl team een claim kan indienen bij de luchtvaartmaatschappij.

step2

2) Controle

Komt uw claim in aanmerking voor compensatie dan nemen onze experts contact met uw op. Wij werken op basis van ‘no cure, no pay’!

step2

3) Betaling

Als de luchtvaartmaatschappij heeft uitgekeerd aan ons, ontvangt u van ons uw deel van de compensatie. Wij houden 15% inclusief BTW in van het uitgekeerde bedrag.

 

vlucht-vertraagd-3-300x225Opzet van de luchtvaartmaatschappijen

Vaak denken mensen dat luchtvaartmaatschappijen de vertraging met opzet veroorzaken. Dit komt inderdaad heel soms wel eens voor, omdat er bijvoorbeeld een heel lucratieve charter uitgevoerd kan worden die meer op brengt dan de vlucht waar jij net op zou zitten. Dit mogen luchtvaartmaatschappijen doen, maar dan moeten ze je compenseren (daarover later meer).

Maar over het algemeen is vertraging voor de luchtvaartmaatschappij alleen maar een groot probleem en kostenverhogend. Er is werkelijk niemand die bij een luchtvaartmaatschappij werkt en ‘hoopt’ op een vertraging. Vertraging is alleen maar meer werk, meer kosten, langer werken en veel gezeur en gedoe.

Sinds een paar jaar doen luchtvaartmaatschappijen er werkelijk alles aan om vertragingen tot het minimum te beperken, er is immers zoveel concurrentie dat jij als klant de volgende keer zomaar met die andere luchtvaartmaatschappij gaat vliegen en dat willen ze natuurlijk niet.

 

vlucht-vertraagd-2-300x196Informatievoorziening luchtvaartmaatschappijen

Waar veel luchtvaartmaatschappijen nog wel aan kunnen werken is de informatievoorziening. Vaak krijg je als passagier alleen maar via een omroepbericht te horen dat er vertraging is, maar niet de reden. Of een indicatie van hoe lang het kan duren voor het opgelost is en wat de verschillende scenario’s zijn. Als dan uiteindelijk blijkt dat de vertraging echt in de uren gaan lopen, dan is de luchtvaartmaatschappij sinds 2004 verplicht om je hiervoor te compenseren in de vorm van een financiële vergoeding.

 

 

 

vlucht-vertraagd-1-300x200Compensatie voor langdurige vertraging

Maar helaas doen niet alle luchtvaartmaatschappijen dit. Daarom bieden wij nu via onze partner ReisRecht.nl de mogelijkheid om uw vertraging te ‘claimen’ zonder kosten vooraf. Er wordt achteraf pas (als de claim is toegewezen) een fee ingehouden van 25% van de vergoeding. No cure, no pay dus! En geef toe, heb je zelf zin om brieven te schrijven naar de luchtvaartmaatschappij en om van het kastje naar de muur gestuurd te worden? Nee toch?

Daarom kan je met onderstaande module direct zien of je uberhaupt recht hebt op compensatie en, als dat zo is, dan kan je direct je claim indienen en wordt deze automatisch door de juridische afdeling van onze partner ReisRecht.nl verwerkt.

Helaas is het ook weer niet zo dat ALLE vluchten in aanmerking komen voor compensatie. In het geval van overmacht, zoals natuurrampen of terrorisme, kan je de luchtvaartmaatschappij natuurlijk niets verwijten.

Ook zijn er een aantal andere voorwaarden die wij hieronder hebben samengevat. Het handige aan onderstaande module is, dat hier alleen de vluchten in staan die in aanmerking komen voor compensatie.

Als je vlucht vertraagd is en dus niet wordt herkend door onderstaand systeem, dan heeft het bij voorbaat al geen zin een claim in te dienen, zodat je niet onnodig allemaal informatie zit in te vullen.

 

 

 

De voorwaarden voor compensatie bij vliegvertraging

-Je moet vanaf een EU luchthaven zijn vertrokken, ongeacht of de luchtvaartmaatschappij uit de EU komt of niet. of

– Met een luchtvaartmaatschappij uit de EU, vertrokken van buiten de EU naar de EU.

-Je moet met MINSTENS 3 uur vertraging op je bestemming aankomen. Kom je dus 2 uur en 59 minuten later aan op je bestemming dan schematijd, dan heb je helaas geen recht op onderstaande.

Daarnaast zijn de volgende limieten gehanteerd:

  • EUR 250 per passagier voor alle vluchten tot en met 1500 kilometer;
  • EUR 400 per passagier voor alle vluchten binnen de Europese Unie van meer dan 1500 km. En voor vluchten van of naar een land buiten de Europese Unie die tussen 1500 en 3500 km lang zijn.
  • EUR 600 per passagier voor alle vluchten van of naar een land buiten de Europese Unie van meer dan 3500 km. Komt u minder dan vier uur later aan op uw eindbestemming? Dan mag de luchtvaartmaatschappij u 300 euro betalen.

 

Bronnen: Ministerie van Infrastructuur en Transport | Consuwijzer